Mit tegyél ha száraz a bőröd?

 In Egyéb

A száraz hámló arcbőr minden bőrtípus tulajdonosa számára ismerős jelenség, főleg a hűvösebb őszi és téli időszakokban.

A probléma egyértelmű okozója a szárazság, mivel a megfelelő hidratálás hiányában a hidrolipid egyensúly megbomlik, ami szárazsághoz és hámláshoz vezethet. A probléma megértése az első lépés annak megszüntetésében, ami lehet genetikai hajlam vagy bizonyos belső, vagy külső tényező, amely befolyásolja az epidermisz működését.

Fontos megjegyezni, hogy a száraz arcbőr nagyon érzékeny, ezért különleges ápolást és táplálást igényel. Annak érdekében, hogy a szárazság ne okozzon kényelmetlenséget, a célzott bőrápolást fontos napi rendszerességgel végezni.

A biztonságos és hatékony natúr ápoló kozmetikumok egyik legnépszerűbb képviselője a lengyel Ziaja márka. A termékcsalád kínálatában megtalálhatóak mindazok a szükséges ápoló termékek, amelyek használatával megszüntethető az arcbőr szárazsága. A természetes összetételen túl, a márka kínálatáról elmondható, hogy ezek a termékek mind gyógyszerészek által kifejlesztett és bőrgyógyászok által jóváhagyott hipoallergén termékek, amelyeket állatokon nem teszteltek, és amelyek valóban megfelelnek minden elvárásnak.

Az állandó feszülő érzés és a fény hiánya a száraz arcbőr első jelei. A szárazság fokozatától függően jelentkezhetnek az olyan kellemetlen tünetek, mint az érzékenység, érdesség, hámlás, viszketés, kirepedezés, irritáció, kiütések és tökéletlenségek megjelenése. A kiszáradást kiváltó okok között lehetnek bizonyos belső vagy külső tényezők.

A belső tényezők közé tartoznak: genetikai vagy örökletes hajlam, hormonális változások, vitaminhiány, helytelen táplálkozás, belső szervi betegségek, idős kor. A külső tényezők pedig a következők: időjárási körülmények, agresszív tisztító és dekorkozmetikumok használata, ártalmas, vagy vegyszerekkel kapcsolatos szakma vagy foglalkozás, rossz szokások és káros szenvedélyek, gyógyszerhasználat, allergia.

A megfelelő bőrápolás az alapos tisztítással kezdődik. Mivel a száraz hámló arcbőr a legkisebb irritáló hatásra is reagál, érdemes speciális, a száraz bőr számára kialakított terméket – habot, tejet, lotiont vagy tonikot használni, ami gyengéden tisztít és nem okoz további kiszáradást.

Attól függetlenül, hogy épp mi okozza az arcbőr szárazságát, fontos átfogó és komplex megoldást találni. Íme néhány tipp, amire mindenképp érdemes odafigyelni:

  • helyes táplálkozás, elegendő mennyiségű vízfogyasztás és vitaminizálás, valamint aktív és egészséges életmód,
  • a belső szervek betegségeinek korai felismerése és kezelése,
  • megfelelő kozmetikumok kiválasztása és azok rendszeres használata,
  • rossz szokások és káros szenvedélyek mielőbbi elhagyása.

A száraz arcbőr megfelelő ápolása a tisztításon túl táplálást, hidratálást és védelmet is igényel. Manapság számos különböző termék közül lehet választani, amelyekből érdemes a természetes összetételű krémet, tonikot, szérumot, nyugtató és hidratáló maszkot részesíteni előnyben. A legjobb eredmény érdekében, fontos, hogy a napi rutin mindenképp tartalmazzon egy reggeli hidratáló, védő és tápláló, valamint és egy esti tisztító, hidratáló és tápláló eljárást.

Nem elhanyagolható az alkalmazott dekorkozmetikumok összetétele sem, mivel a legtöbben egész nap viselnek sminket, ami szintén száríthatja az arc és az ajkak bőrét. Szerencsére a dekorkozmetikumok világában is léteznek már olyan termékek, amelyek nem csupán dekoratív, hanem hidratáló vagy éppen tápláló tulajdonságokkal is rendelkeznek. Ám ezek a termékek nem helyettesítik a speciálisan a száraz hámló arcbőr ápolására és kezelésére kifejlesztett kozmetikumok használatát, amelyek alkalmazása elengedhetetlen az egészséges, ép és ragyogó arcbőrért.

Ha a megfelelő bőrápolás elkötelezett híve vagy, vásárolj minőségi Ziaja termékeket a MAKEUP kínálatából, ahol könnyen megtalálod a kedvenc ápoló kozmetikumodat szériától, termékcsoporttól és típustól, korhatártól, nemtől függetlenül, kedvező áron. Ne feledkezz meg a webáruház akciós ajánlatairól sem, valamint a rendelést követő gyors szállításról!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Sziasztok! Molnár András Márk vagyok a megrögzött pelenka pazarló. Imádok a játszó szõnyegen hancúrozni, nagyokat nevetni. Igénylem, hogy egész nap foglalkozzanak Velem, ezért cserébe az éjszakákat nyugodtabban átalszom. Édesapám elmondása szerint még Nála is jobb képû vagyok! Szavazzatok Rám!