Mi fán terem a jó szakember? (x)

 In Egyéb

Mindaddig fel sem merül ez a kérdés, amíg be nem üt a krach. Mert őszintén szólva viszonylag kevesen terveznek előre, már ami a szakik begyűjtését illeti. Pedig nem ártana, mert amikor nagy a baj, akkor minden perc számít. Mi tévő legyél, ha mégis így járnál, és úgy egyáltalán miről ismerhető fel a jó szakember?

 

A szakember kereső kihúzhat a pácból

 

Ha ömlik a víz a csapból, ha a falak átvizesedtek, ha kiveri nálad a biztosítékot – nem a szomszéd, hanem valamelyik elektromos géped, akkor bizony segítségre van szükséged. Mégpedig gyorsan. Ha a telefonkönyvedben nem tolonganak a nevek, és ha a teljes tanácstalanság az egyetlen biztos pont a helyzetedben, akkor sincsen okod pánikra. A szakember keresőben pillanatok alatt rátalálhatsz arra a mesterre, aki megoldja a problémádat, és akinek az elérhetőségét nyugodtan elmentheted a mobilod memóriájába. Na nem azért, mert valószínűleg hamar újra felüti fejét a gond, hanem azért, mert a megbízható szaki aranyat ér.

 

Ezzel pedig meg is érkeztünk az első, lényeges ponthoz, már ami a jó szakember beazonosítását illeti. A megbízhatóság több oldalról is körül járható. Ki nevezhető megbízhatónak? Akire a legnagyobb pácban is számíthatsz. Aki rugalmas időbeosztásával megpróbál alkalmazkodni hozzád. Aki jól végzi el a feladatát, tehát a tűzoltás nemcsak ideiglenes. Aki minőségi alapanyagokkal dolgozik, ezért a munkája végeredménye tartós. És nemcsak a pillangóélet szemüvegén keresztül. Aki elérhető a nap jelentős részében, és aki nem csapja rád a telefont, hogyha hosszú idő után jelentkezel ismét.

 

Az tény, hogy ennyi elvárásnak megfelelni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A villanyszerelés vagy a gipszkarton szerelés, hogy két egymástól merőben eltérő szakterületet említsünk, nem tartozik a saját kezűleg kivitelezhető kihívások közé. Kivéve, ha történetesen villanyszerelésben vagy gipszkarton glettelésben jártas vagy, akkor ebben az esetben nyilván nem szorulsz szakmai segítségre.

 

Szóval a barkácsolás nem egyenlő a szakmunkával. A legjobb szándék is hamar katasztrófához vezethet, és egy egyszerűen megoldható hibából teljes káosz kerekedhet, aminek az orvoslása komoly anyagi terheket jelenthet.

 

Sem a gipszkarton szerelés, sem a villanyszerelés nem egy bárki által elvégezhető feladat, de ez ugyanúgy igaz a többi szakmunkára is. Úgyhogy a legjobb, ha a munka javát rábízod a legmegbízhatóbb gárdára.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search