Így válasszon hűtőt!

 In Egyéb

Már csak pár hetet kell várni július 4-ig, amikortól ismét igénybe vehető az Otthon Melege Program vissza nem térítendő támogatása; ezúttal a hűtő- és fagyasztó-berendezések cseréjére járhat akár 45 000 Ft. Ha pedig igényeinknek megfelelően, tudatosan választunk készüléket, éves szinten ezzel is rengeteget spórolhatunk az áramszámlán és az élelmiszereken. Mivel a választék zavarba ejtő, és a legtöbben nem vagyunk felvértezve mélyebb technikai tudással, most az LG ad  választ a legtipikusabb hűtőproblémákra, hogy ennek alapján könnyedén ki tudjuk választani az igazit.

Vége az áramzabálásnak

Mióta megtudtuk, hogy a szomszéd mennyivel kisebb áramszámlát fizet, megszállottan vadásszuk lakásunk áramzabálóját. Kevesen tudják, de egy 10 év körüli hűtő éves szinten kb. 400 kilowattórát fogyaszt, az ennél öregebb készülékek akár ennek a dupláját is ehetik. Ha utánaszámolunk, ez azt jelenti, hogy a tizenéves gépet egy mindössze 149 kWh-t fogyasztó, alulfagyasztós A+++ kategóriásra lecserélve az éves áramszámlánk mintegy 10 000 forinttal lehet kisebb, az ennél is idősebb hűtőtől megválva pedig közel 30 000 forint megtakarítás adódik.

Egy új, energiatakarékos hűtőszekrény tehát alig néhány év alatt behozza az árát — főleg, ha az állami támogatást is sikerül igénybe vennünk —, ha pedig az a kérdés, hogy A+ vagy A+++ energiaosztályú hűtőt vegyünk-e, egyértelmű a válasz. Az LG legújabb hűtőinek hosszú élettartamú inverter lineáris kompresszora akár 32 százalékkal is képes csökkenteni a fogyasztást, amellett, hogy rendkívül halkan működik.

Jégcsákányozás és konyhaúsztatás

Hetekig tartó lelki felkészülés és a hétvégi programok átszervezése után muszáj végre nekiveselkedni a hűtőt eluraló jégrétegek eltávolításának, mivel hónapok óta nem zárható rendesen a fagyasztóbox, jégkrém nélkül pedig nehéz az élet. Az LG  hűtőszekrények Total No Frost rendszere megszünteti ezt a problémát: sem a hűtőtérben, sem a fagyasztóban sincs többé jegesedés, ami nem csak a szabadidőnkre, de a villanyszámlánkra is jótékony hatással lesz.

A nagy fazekat hagyjam elöl vagy a bort?

Ha nagy a család vagy csak szeretünk egyszerre grandiózus adagokat főzni, a tárolás sokszor nagyobb problémát jelent, mint az elkészítés. Ahhoz, hogy ne kelljen kienni a hűtő tartalmát egy fazék elhelyezéséhez, célszerű könnyen variálható, alakítható polcrendszerrel ellátott gépet keresni, mint amilyenek az LG új modelljei is. Magas palackok, fazekak, tálak könnyedén elhelyezhetőek a két lépcsőben összecsukható polcrendszer segítségével, így nyugodtan elkészíthetjük a baráti összejövetelre szánt többfogásos vacsorát akár már előző nap. Sőt, még a borral sem kell a helyen osztoznia a fazéknak, mivel külön beépített bortartó állvánnyal használhatjuk ki még praktikusabban a helyet.

Fonnyadt eper fagyott vajjal

Ugye ismerős helyzet, hogy sokszor képtelenek vagyunk úgy beállítani a hőfokot, hogy az minden élelmiszernek és készételnek ideális legyen? Így aztán a készlet egy része a kukában végzi, míg a másik fele sziklává fagy. Az ideális hűtőben minden élelmiszert a neki ideális mikroklímán tarthatunk, azaz külön rekeszekben, állítható hőmérséklettel és páratartalommal. Ilyen az LG NatureFRESH rendszere is, ami három funkcióból áll: a zöldségeknek ideális páratartalmat szabályozó FRESHBalancerből; a húsoknak, halaknak megfelelő hőmérsékletet biztosító FRESHConverterből és a NatureFRESH-ből, ami lehetővé teszi a polcok közti hideg levegő keringetését. Érezhetően lecsökken az ételpazarlásunk, sőt az epernek sem lesz többé „hűtőíze”.

Egy elegáns bútordarab

Nagyszerű érzés egységes stílusban berendezett lakásban élni, és ha ez még a jó ízlés jegyében is történik, sokat tehetünk mindennapi kellemes közérzetünkért. Érdemes a konyhára figyelmet fordítani, ha dizájnról van szó, hiszen általában sok időt töltünk ott minden nap. A fém dekorcsíkkal ellátott, edzett üvegből készült polcokkal és a letisztult külső kijelzővel együtt az LG dizájncsapata által megalkotott hűtőszekrény-család kiválóan illeszkedik bármely konyhai enteriőrbe.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Mítoszok a teherbeesésről