Hercegnőktől a szőlőig – Jelmez ötletek farsangra

 In Egyéb

Szülőként ismerős lehet a farsang előtti hetekben, hogy szemünk fénye naponta váltogatja, milyen jelmezbe szeretne bújni az óvodai vagy iskolai mulatságra. 

Persze a másik véglet is igen gyakori, amikor a gyerkőc egyáltalán nem tudja, minek öltözzön. Ha nálatok is ez utóbbi helyzet áll fenn, akkor a legjobb helyen jársz. Kategóriákba szedve összegyűjtöttünk néhány remek jelmez ötletet.

Kis egértől a dinókig

Az állatos jelmezek soha nem mennek ki a divatból, időtállók, és kisfiúk és kislányok is ugyanolyan cuki cicák, kutyák, egerek, rókák vagy éppen dínók lehetnek. Arról nem is beszélve, hogy ha van kisebb tesó, akkor néhány év múlva nála is újra bevethetjük a szettet. Ha egy állatos jelmez lesz a befutó, akkor figyeljünk arra, milyen ruha kerül alá, nehogy túl meleg legyen vagy esetleg szúrjon az anyag. Ezek sokszor vastagabb anyagból készülnek, és akár a gyerekek fejét is betakarhatják részben.

Hercegnők és szuperhősök

Talán a leggyakrabban előforduló jelmez gyerekeknek a tavasztündér, a hercegnő, a lovag és a különböző mesék és filmek szuperhős karakterei. Egy-egy mese ihlette hercegnő jelmezét be is szerezhetjük készen vagy mi magunk is elkészíthetjük a kellékeket, ha van hozzá kézügyességünk. Egy kis tüll, fényes papírból készített korona, csillámpor és egy alap hercegnő ruhát már össze is állíthatunk. A szuperhősökkel talán kicsit nehezebb a helyzet, ha otthoni kézműveskedésre adjuk a fejünket.

Szakácstól a rendőrig

Az is lehet, hogy valamilyen foglalkozás képviselőjének bőrébe bújik a gyerkőcünk. Szakács, rendőr, postás, tanár, tűzoltó vagy nyomozó is lehet, és ezekhez minimális kiegészítők is elegendők lehetnek. Rendőr esetén megoldhatjuk a jelmezt egy rendőr sapkával és egy police feliratos pólóval, amit mi is elkészíthetünk textil filccel, szakácsként egy kötény és egy szakácssapka egy fakanállal tökéletesen működhet.

Egyszerű, de nagyszerű jelmezek

Hiába a sok előkészület, aztán mégis az utolsó pillanatban kell megoldani a jelmezeket? Erre az estre örök klasszikus a szellem, ami egy lepedőből kialakítható, bár a szemeknél kivágott lyukak miatt ezt ezentúl már csak beöltözésre használhatjuk. Szintén ebbe a kategóriába soroljuk a robot jelmez, ami egy nagyobb kartondoboz felkészítésével kivitelezhető, ruhaként ráadjuk a gyerkőcre, kezeinél és lábainál kivágjuk, és már kész is. Végül, de nem utolsósorban akár szőlő is nyerő lehet, néhány felfújt zöld lufival egy igazi szőlőfürtöt varázsolhatunk a gyerekünkből. Ezzel legfeljebb azért legyünk óvatosak, mert ha kidurran egy lufi, akkor az nagyot szólhat.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search