Házi kedvencek és más állatok támadásainak a kivédése

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

Alapszabályok azon gyerekeknek, akik állatokkal vannak kapcsolatban

Tanítsd meg a kutyát az „ülsz” és „állj” parancsokra. Tanítsd meg a gyermekedet arra, hogy ő is tudjon parancsolni a kutyának.

Magyarázd meg a gyerekeknek, hogy ne érintsen meg semmilyen furcsa állatot, ne kezdeményezzenek kutyaviadalt és ne közeledjenek olyan kutyához, amelyik eszik, és ne nyúljanak olyanhoz, amelyik alszik. Tanítsd meg a gyerekedet arra is, hogy ne szaladjon el a kutya elől, mert az a vadászösztön hatására utánaszaladhat, és megpróbálhatja elejteni „zsákmányát”.

A négy évnél kisebb gyerekeket szemmel kell tartani, ha kutyák vagy macskák közelében tartózkodnak. Ne engedd meg, hogy hergeljék a háziállatokat!

A házi kedvencek váratlan támadásai a gyerekekre

Az egy évnél kisebb csecsemőket nem szabad egy szobában magára hagyni egy állattal. Voltak esetek, amikor a házi kedvencek rátámadtak a kisbabákra, feltehetően féltékenységből. Olyan ritka esetekről is történtek, amikor a macska megfojtotta a kisbabát.

Védd a kedvenc háziállatodat veszettség elleni védőoltással. Az első védőoltást általában az állat 3-4 hónaposan kapja.

Soha ne engedj vadállatot a házi kedvenced közelébe!  Olyan is történt már, hogy vadászgörény harapta meg a kisgyermek arcát.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search