Felhőtlen utazás autó klímával (x)

 In Egyéb

Az autó rendszeres karbantartásával az év teljes egészében élvezhetjük a jármű minden előnyét. A meleg időszak beállta előtt érdemes ellenőrizni, hogy miként szuperál az autó klíma. Ha nincs minden rendben, az azonnal meg fog mutatkozni a gyenge teljesítményen, de az is megtörténhet, hogy eleve be sem indul.

Évente ajánlott az autóklíma töltése

A kánikulában együtt a családdal, egy fémdobozban utazni többszáz km-t maga a kénköves pokol, hogyha időközben bedöglik a klíma. Ennek gyakran az az oka, hogy egyszerűen megfeledkezünk a karbantartásáról, amibe a feltöltés is beletartozik. Ahogy az otthoni légkondicionálóhoz, úgy az autó klíma feltöltéséhez is szakemberre lesz szükségünk, amennyiben el szeretnénk érni a kívánt eredményt. Ez az eredmény pedig a 100%-os teljesítmény. Ha a hűtőközeg jelenléte csökken a berendezésben, akkor vajmi kevés esélyünk marad megfelelően klimatizálni az utasteret, ezért nem árt évente ellenőrizni, hogy szükséges-e a töltés.

Klímatisztítás az egészségünk érdekében

Az tiszta sor, hogy nem működik az elvárt szinten, amennyiben megtelik szennyeződésekkel. De ezen felül még számos egészségügyi probléma is adódhat, főleg a légúti megbetegedéseket illetően. Modern módszernek számít az autó klíma tisztítása ózonnal. Ennek elsősorban az az előnye, hogy a berendezést nem kell darabjaira szedni a tisztításhoz. Az ózonnak erős oxidáló hatása van, ezért elpusztítja a vírusokat, megszűnteti a kellemetlen szagokat. Sokkal jobb hatás érhető el ezzel az eljárással, mint az elektromos légfrissítőkkel, amik csak elfedik, de nem oldják meg a valódi problémát.

 Hová fordulhatunk segítségért?

Az autó klíma tisztítás és karbantartás az egész országban elérhető. Az sem gond, hogy ha gyárilag nem került autóklíma a kocsiba, mert utólag is beépíthető. Viszont győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott szerviz és az ott dolgozó szakemberek rendelkeznek-e a kellő tapasztalattal a klímák terén. Ezáltal biztosíthatjuk, hogy a családi kiruccanások minden alkalommal zavartalanul teljenek, miközben az utastérben kellemes légkör uralkodik.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search