Dr. Bezzegh AttilaSzakterület: laboratóriumi diagnosztika, mikrobiológia

Bemutatkozás:

A vajdasági Szabadkán születtem 1960-ban, ahol a középiskolai tanulmányai elvégzéséig éltem. Általános orvosi végzettséget a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, Szegeden szereztem 1985-ben. 
1989-ig a szegedi egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetében dolgoztam, ezt követően a szombathelyi Markusovszky Kórház Központi Laboratóriumának lettem a munkatársa, 1990-től már a Laboratóriumi Diagnosztika szakorvosaként.

1992-ben tudományos munkatársként a Baylor College of Medicine (Houston, Texas, USA) Élettani Intézetében neuro-muszkuláris megbetegedések alapkutatásával foglalkoztam. 1994-től a Byk-Sangtec cég által az Országos Onkológiai Intézetben működtetett Tumormarker laboratóriumot vezettem.

1998-ban csatlakoztam a Roche Magyarország Diagnosztikai részlegéhez, majd 2005-ben a Prodia Zrt. orvosi laboratóriumi hálózat cégvezető igazgatójaként dolgoztam tovább. 2007-től a Corden International (Magyarország) Kft.-nél ügyvezető igazgatóként, majd orvos-igazgatóként tevékenykedem. Ugyancsak 2007-től a Nemzeti Mycobacteriológiai Referencia Laboratórium igazgatója vagyok.

Orvosi diagnosztikai laboratóriumok, valamint Mikrobiológiai laboratóriumok működtetésével, irányításával és szaktanácsadással, szakértői tevékenységgel foglalkozom. Az orvosi laboratóriumi diagnosztika és a mikrobiológiai diagnosztika minden területével foglalkozom, különösen a tumor marker vizsgálatok diagnosztikai és szűrési alkalmazása, a csontanyagcsere, csontritkulás laboratóriumi vizsgálata, a reprodukciós medicina területén felmerülő laboratóriumi kérdések konzultatív szakértése (előzetes kivizsgálás, reprodukció-monitorozás, terhesség alatti vizsgálatok és szűrések), a korai szellemi leépülés, Alzheimer kór, illetve a zsíranyagcsere zavarainak és a B12 vitamin hatásának vizsgálata képezik a főbb érdeklődési területemet.

2007 óta DNS alapú rokonsági, elsősorban apasági vizsgálatokat is végzek, a születés előtti non-invazív (magzati mintavétel nélküli) apasági vizsgálatot 2012 nyarától tettük elérhetővé Magyarországon.

Elérhetőségek:
DDC Laboratórium Magyarországi képviselete
1137 Budapest, Újpesti rakpart 8.
Közvetlen telefon-elérhetőség (minden munkanapon hívható 9 – 19 óra között; hétvégén és ünnepnapokon 10 és 14 óra között):
06 30 692 8162
06 30 522 4776
vezetékes telefonszám – munkaidőben (9-17 óra között): 06 1 320 5528
www.dnskozpont.hu

Start typing and press Enter to search