A SofMedica Magyarország területén is terjeszkedik

 In Egészség és életmód

Az európai üzleti növekedés egyik stratégiai céljaként a SofMedica kiterjeszti területi körzetét Magyarországon hozzácsatolva ezen ígéretes közép- és kelet-európai piacot Románia, Görögország, Bulgária és Ciprus piacához.  A vállalat küldetése, hogy az innovatív technológiák vezető szolgáltatójaként betöltött kiemelkedő pozícióját megszilárdítsa ezeken a területeken, illetve világszerte felvegye a harcot az elhalálozások fő okaival – nevezetesen a rák-, a szív- és érrendszeri betegségekkel.

Üzleti modelljének sikeres megvalósításával már bizonyított a másik négy EU-országban, ahol 1994 óta van jelen. A SofMedica a magyar egészségügyi piacon 5 millió eurós beruházást tervez, amely az állami és a magánkórházak számára biztosít innovatív technológiát, különös tekintettel egyik csúcstermékére: a da Vinci robotasszisztált sebészeti rendszerre.

2020-ban több mint 1,2 millió da Vinci-eljárást hajtottak végre világszerte; körülbelül 6000 rendszerből álló telepített bázis felhasználásával. A robotsebészet dinamikus fejlődését Görögországban a hosszan tartó, magas számú felhasználás mutatja, Bulgáriában pedig közelmúltbeli sikeres programok megvalósítása. Magyarországon a páciensek várhatóan szintén nagyon hamar élni fognak a robotsebészet előnyeivel, mint például a kórházi ellátás mértékének csökkentése, kevesebb beavatkozás utáni komplikáció és megnövekedett életminőség.

Georgios Sofianos, a SofMedica Group vezérigazgatója szerint: „Célunk az összes érintett közintézménnyel való együttműködés és hosszú távú partnerség kiépítése, a magyarországi egészségügyi rendszer digitalizálásának felgyorsítása és a magyar egészségügyi szakemberek számára a legjobb orvosi technológiák biztosítása ugyanakkor tudjuk, hogy a technológia magában nem elég. Együttműködve neves orvostudományi egyetemekkel eddig is bizonyítottuk, hogy biztosítani tudjuk a releváns, folyamatos oktatást az egészségügyi szakemberek számára. Ennek eredményeként pedig a legmodernebb csúcstechnológiák lehetőségét kínálhatjuk régiónk minden egyes páciensének.”

A magyar piacra lépésről szóló döntés számos egészségügyi szakemberekkel folytatott megbeszélés eredménye, akik mind a robotsebészethez, a bronchoszkópiához, az onkológiai diagnosztikához, valamint az ITO és a műtőosztály monitorozásához való hozzáférés szükségességét kiemelték. A magyarországi terjeszkedés ambiciózus munkaerő-felvételi tervvel, valamint orvosbiológiai mérnökök és tapasztalt klinikai értékesítési szakemberek keresésével csatlakozik a piac dinamikus csapatához.

A 22 évre visszatekintő szakmai kapcsolatunk számos vezető medtech vállalattal, illetve stratégiai gyártási beszállítóinkkal (például az Intuitive), valamint a régiónkban kifejlesztett 32 sikeres robotasszisztált sebészeti program garantálja az első programok sikeres bevezetését és fejlesztését Magyarország területén is – mondta Harris Palaondas, a SofMedica ügyvezető igazgatója.

A SofMedica a magyar piacra vonatkozó értékajánlata részeként az innovatív orvosi technológiák egyedülálló portfólióját nyújtja, kiegészítve azt teljes klinikai és technikai támogatással. Ezen kívül teljes keretrendszert biztosít a helyi egészségügyi szakemberek fejlődéséhez az úgynevezett ISLE Akadémia (Innováció, Szimuláció, Tanulás, Ökoszisztéma), valamint más elismert európai és egyesült államokbeli képzési központok által.

A SofMedica – Life Saving Innovation a SofMedica Group tagja, egy egészségügyre fókuszáló, oktatás-orientált vállalatcsoport, amely 1994-ben kezdte meg működését Európában (Romániában, Görögországban, Bulgáriában, Cipruson és Magyarországon). Aktívan részt vesz számos, az európai országok betegei körében fenntartható változásokat teremtő kezdeményezésben. A cég több mint 150 szakembert foglalkoztat, 2021-ben pedig mintegy 50 millió euró éves forgalomra számít.

Forrás: Sofmedica

Recent Posts

Start typing and press Enter to search