A minőségi alvás titka – Tippek, amikkel tökéletesíthető a pihenés

 In Egyéb

Ahhoz, hogy a legjobban tudjunk teljesíteni a munkában, nyugodt éjszakai pihenésre van szükség. Ez azonban napjainkban nehezebbnek tűnik mint gondoljuk, hiszen a felgyorsult életvitel és a mindennapos stressz az egészségügyi problémákkal sokszor megakadályozza. Többféle módon próbálják meg ezeket száműzni az életünkből, de a gyógynövények rendszeres fogyasztása segíthet ebben is.

Mi a különbség az alvászavar és az álmatlanság között?

A nyugodt pihenést napjainkban a felgyorsult életvitelből fakadó stressz az, ami elsődlegesen megzavarhatja. Vannak olyan időszakok, amikor a tartós feszültség, a folyamatos idegeskedéssel alvás zavarokat okozhat. A stresszes időszakokban jó lehet, ha megpróbálunk lassítani és megpróbáljuk az életünket rendezettebbé tenni.

Akkor ha az alvással kapcsolatos problémák nem csak néha jelentkeznek, álmatlanságról beszélhetünk. Ebben az esetben már nem csak ez előbb említett tényezők okozhatják a problémát, hanem a nem megfelelő életvitel és a helytelen táplálkozás is. Fontos, hogy ezt ellensúlyozva minden nap találjuk meg a mozgásra a lehetőséget, biztosítsunk a szervezetünk számára  a megfelelő vitaminbevitelt és a nyugodt alváshoz szükséges körülményeket.

Miért ébredünk fel hajnalban, mit üzen vele a szervezetünk?

Sokan a középkorúak és a fiatalok közül is szenvednek attól, hogy ugyan fáradtak, kimerültek,  mégsem tudják átaludni az éjszakát. Az éjszaka során többször felébrednek, akár többször is van, hogy ugyanabban az időpontban. Ennek az okai lehetnek rémálmok, de akár a megszokás is. Az agyunk ugyanis nehezen írja felül a viselkedési mintákat és ha az életünk egy szakaszában okunk volt a korai ébredésre, amit a szervezetünk könnyen értelmezheti szükségesként és képes rendszeres ébredést okozni.

Azonban az alvási ciklust bizonyos szokások könnyen befolyásolják,  mint az alkoholfogyasztás, a dohányzás, és a nem megfelelő étkezés. De a  problémának egészségügyi okai is lehetnek, mint például az alvási apnoe, ami légzéskimaradással járó betegség, az éjszaka folyamán bármikor ébredést okozhat, azonban kezelhető probléma, nem érdemes elhanyagolni.

Sokan a betegek közül az álmatlanság miatt, rögtön az orvos által felírt altatókhoz fordulnak, pedig a probléma sokszor természetesebben, a gyógynövények erejével is kezelhető lenne.

Gyógynövények a pihentető alvásért

Ezek a gyógynövények garantáltan sokat segítenek:

  • macskagyökér
  • citromfű
  • orbáncfű
  • fekete ribizli levele
  • komlótoboz

Mindegyik gyógynövény ezek közül nyugtató, altató, sőt egyik fajtájuk még antidepresszáns hatással is bír. Bár a legismertebb mind közül a macskagyökér, de a többi nyugtató hatású gyógynövény is jelentős hatással bír.

Emellett pedig nagyon fontos a kényelmes matrac, ágy és kiegészítők. Az ágyneműk online boltja az ÁgyneműShop webáruház, ahol nagy választékban kaphatók az ágynemű garnitúrák, amikben élmény az éjszakai pihenés.

Összegezve

A gyógynövények együttes ereje biztosítani tudja a nyugodt alvást a mindennapokban, pihenteti a fáradt idegrendszert, segít az éjszaka átalvásában anélkül, hogy a függőséget okozó antidepresszánsok vagy nyugtatók nélkül.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search