Hangulatgyertyák kagylóhéjból és csigaházból

 In Csináld magad, Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Ugye mindenkinek van otthon megmaradt gyertyacsonkja, amivel nem igazán tud mit kezdeni? Az ilyesmit mindig érdemes gyűjtögetni, mivel rengeteg dologra felhasználható!

 

Szükséges anyagok és hozzávalók:

  • Régi, megmaradt gyertyacsonkok
  • Talpas kanóc (hobbiboltban beszerezhető)
  • Kagylóhéjak, csigaházak
  • Fém bögre a viasz melegítéséhez

 

csiga2

 

A hangulatgyertyák elkészítése

A gyetyák készítéséhez olyan kagylókat és csigákat válasszatok, amelyek viszonylag nagyok, azaz legalább akkorák legyenek, mint egy teamécses.

Mindent alaposan mossatok és szárítsatok meg.

A talpas kanócokat egy csepp viasszal rögzítsétek a kagylók vagy csigák aljára. Nagyobb kagylóknál több kanócot is használhattok, úgy még látványosabb.

A maradék gyertyákat válogassátok szét színek szerint, és vágjátok kisebb darabokra, hogy könnyebben felolvadjon (kormos részeket illetve a régi kanócot távolítsátok el). Akinek nincsen maradék gyertyája, hobbiboltokban a kanóc mellett beszerezhető a natúr viasz is (kapható hozzá színező és illatanyag is). A különböző színeket külön-külön érdemes olvasztani, így ugyanolyan marad, mint az eredeti. Az olvasztáshoz egy régi, használaton kívüli pléh bögre tökéletes (pláne, ha csőrös, mert így önteni is könnyebb lesz), állítsátok vízfürdőbe, szórjátok bele a viaszt, és lassan olvasszátok fel. Ha csak fehér viaszotok van, de színezni is szeretnétek, van egy házilag is jól bevált módszer erre: a gyerkőcök zsírkrétájából reszeljetek egy keveset az olvadó viaszba, nincs ennél jobb színezék. Az illatanyagot is ebben a fázisban kell kell belecseppenteni.

Mikor teljesen felolvadt a viasz, óvatosan öntsétek a formákba, vigyázva a kanócokra.

Ezután már csak meg kell várni, hogy megszilárduljon.

Kertben, teraszon, lépcsőn, de a lakásban is nagyon mutatós!

 

csiga6
csiga1

 


Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

Recent Posts

Start typing and press Enter to search