A kognitív és matematikai készségeket is fejleszti a kártyajáték

Minden felnőtt vágya, hogy a gyermeke kreatív, innovatív gondolkodóvá fejlődjön, aki jól érzi magát másokkal és olyan szociális készségekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy sikeres felnőtt váljon az életben. Tanácsok széles skálája áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogyan is tanítsuk meg a gyereket gondolkodni. A játék, a kártyajáték egy remek lehetőség erre.
A kognitív és matematikai készségeket is fejleszti a kártyajáték

A családdal és a barátokkal folytatott kártyacsaták számos lehetőséget kínálnak a fejlődésre. A legújabb tanulmányok szerint a kártyajátékok, a gyerekeket oktatási és érzelmi előnyökhöz is juttatják. A kártyajátékok során ugyanis egy egészséges verseny (szellem) alakul ki, illetve hatékony társas interakciót, több készség fejlesztését is lehetővé teszik.

A kártyajátékok segítenek a gyerekek kognitív, motoros és érzelmi készségeik fejlesztésében. A kártyajátékok jó hatással vannak a kézügyességre, illetve a szem - és kéz koordinációra. Hiszen a kártyákat a kis kezükben kell tartani, ami segít a gyerekeknek a két fő motoros készség fejlesztésében.

A kártyázás a kognitív és a matematikai készségeket is fejleszti. Hiszen itt memorizálni kell, számokat és mintákat kell felismerni, illetve összetettebb matematikai fogalmakkal is tisztában kell lennie. A növekvő nehézségi szint használatba veszi a gyerekek intellektusát a megoldások keresésében, megtalálásában, illetve azt az utat is meg kell találniuk, ami nyerésre vezeti őket. Ezek pedig nem csak kreatív, hanem stratégiai gondolkodást is igényelnek. Azonban a szülőnek mindenképpen ügyelnie kell arra, hogy a kártyajátékoknak ne csak tanító jellege legyen, hanem maradjanak szórakoztatóak és a gyerekek számára örömtelik.

A kártyajátékok során a gyerekek érzelmi intelligenciája is fejlődik. Hiszen a több játékos interakciója aktívan hozzájárul a gyermek érzelmi egészségének és jólétének javításához.

A kártyajátékok során a cél elérése – nyerés – éppen olyan fontos lehet, mint a megtanulni, hogyan is kell kezelni a veszteséget. A kártyajátékok kommunikációt is igényelnek, hiszen a gyerekeknek beszélniük kell egymással, meg kell érteniük a szabályokat.

Elsősorban azonban a kártyajátékokkal kapcsolatban azt kell megértetnünk a gyermekkel, hogy ez egy szórakoztató tevékenység és a játéknak minden esetben örömet kell okoznia.

Kapcsolódó cikkek

A játéknak ereje van

A játéknak ereje van

A játék sok készséget és képességet fejleszt.

A kognitív és matematikai készségeket is fejleszti a kártyajáték

A kognitív és matematikai készségeket is fejleszti a kártyajáték

A kártyajáték a gyermek nagyon sok készségét fejleszti.