Zöldséges-húsos palacsinta

 In Családi receptek

zöldésges palacsinta
Hozzávalók:

• 1,5 felvagdalt, piros krumpli
• 3 gerezd nagy, megtisztított fokhagyma
• 2 csupor zsírtalanított tejföl
• 1/2 csupor reszelt sajt
• 1,4 kg teljesen zsírtalan darált marhahús
• 2 kanál liszt
• 4 csupor zöldségkeverék
• 3/4 csupor savanyított sovány marhahúslé
• 2 kanál ketchup

Elkészítési mód:

Tedd a krumplit és a fokhagymát egy nagy fazékba, és tedd oda főni. Főzd a krumplit 20 percig kis lángon, míg megpuhul, majd öntsd le róla a vizet.

Add hozzá a tejfölt, készíts pürét, végül keverd bele a reszelt sajtot is, míg összeáll.

Melegítsd a sütőt 190°-ra. Pirítsd meg egy kicsit a húst egy serpenyőben, adj hozzá lisztet, és főzd össze őket egy percig.

Add hozzá a zöldségeket, a marhahúslét, a ketchupot, és főzd össze őket 5 percig. Önts mindent egy tálcára, és takard be a krumplipürével.

Rakd a tálcát 20 percre a sütőbe, majd szórd a tetejére a megmaradt sajtot. Tartsd még 2 percig a sütőben, míg megolvad a sajt.

A tejföl helyett adhatsz hozzá tehéntúrót is, amit pépesítővel készítesz el, hogy egyenletes legyen.

Kevés kalóriát tartalmaz, A- és C-vitaminban gazdag, a sótartalma is alacsony. Nagyon egészséges a gyerekek és az egész család számára.

Készítsd el a zöldséges változatát bármelyik kedvenc receptednek, hogy plusz A-vitaminhoz juss.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search