Zöldséges-borjúhúsos felfújt

0

Hozzávalók:

? 200g száraztészta (gluténmentes)

? 1 sárgarépa

? 200 g zöldborsó (fagyasztott)

? 1 kaliforniai piros paprika

? 1 szál póréhagyma

? 2 paradicsom

? egy pohár frissen facsart paradicsomlé

? 300 g borjúhús

? 2 tojás sárgája

? 1 kis kocka vaj

? egy csipet só

? pár friss bazsalikomlevél

 

Elkészítési mód:

1. A száraztésztát tedd forrásban lévő vízbe, amihez előzőleg hozzáadtad a kis kocka vajat (hogy ne ragadjanak össze) és a csipet sót.

2. Miután megfőtt, öntsd le a levét és mosd meg a tésztát hideg víz alatt.

3. A borjúhúst jó alaposan főzd meg, majd daráld apróra. (Ha nincs otthon húsdarálód, vásárolhatsz darált borjúhúst is.)

4. A sárgarépát, a paprikát és a póréhagymát szintén aprítsd fel.

5. A darált húst és a zöldségeket keverd össze egy tálban, majd add hozzá a zöldborsót is.

6. 3-4 paradicsomból készíts frissen facsart levet. (Ha nincs otthon gyümölcsfacsaród, használhatsz bolti paradicsomlevet is.)

7. A paradicsomléhez adj egy kis vizet és a 2 tojás felvert sárgáját, majd keverd simára. Ízlés szerint tehetsz bele pár levél nagyon apróra vágott bazsalikomot is.

8. Egy jénai tálba (amit előzőleg alaposan kenj ki egy kis olívaolajjal vagy vajjal) helyezd bele a tészta felét, majd egy réteg húsos-zöldséges keverék következik (szintén a fele).

9. A tetejére öntsd rá a paradicsomlé felét, majd egy újabb réteg, tészta, zöldséges-húsos keverék és paradicsomlé következik. A tetejére helyezd a 2 paradicsom felkarikázott szeleteit.

10. Helyezd az edényt előmelegített sütőbe kb. 30 percre.

 

Tippek:

? Kisbabák esetében ajánlott a gluténmentes tésztát használni. A kereskedelemben kaphatóak különböző, kukoricalisztből készült száraztészták is, amelyeket jobban tolerálnak a kicsik.

? A paradicsomlevet akár zsírszegény tejföllel is helyettesítheted.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!