Tepsiben sült burgonya házi készítésű túróval

0

Hozzávalók:

  • 2 darab közepes méretű burgonya
  • 500 ml tejhez szükséges tejpor
  • 2 kanál natúr joghurt
  • 1 kanál zsírszegény, híg tejföl
  • egy kiskanál olívaolaj
  • egy csipet só (ízlés szerint)

Elkészítési mód:

1. A babáknak való házi túró elkészítéséhez szükséged lesz 500 ml tápszerből készült tejre, amelyet a dobozon feltüntetett utasítás szerint készíts el.

2. A tejet tedd fel melegedni, majd mikor forróvá válik keverd hozzá a joghurtot és a tejfölt.

3. Miután felfőtt hagyd kihűlni, majd alaposan szűrd le. Így egy házi készítésű édes, túrós masszát kapsz.

4. A burgonyákat alaposan mosd meg, szárítsd meg, majd héjastól helyezd őket a sütőbe.

5. Egy villa segítségével ellenőrizd, hogy jól át van-e sülve. Ha könnyen bele tudod szúrni egészen a közepéig, azt jelenti hogy elkészült.

6. Miután kicsit kihűltek a burgonyák hámozd meg őket, majd törd össze vagy pürésítsd egy turmixgép segítségével.

7. Add hozzá a házi készítésű túrót és kavard tovább. Hogy simább, homogénebb masszát kapj, adj hozzá egy kis olívaolajat is.

8. A tálalás előtt ízlés szerint megszórhatod egy csipet sóval és egy kis apróra vágott petrezselyemmel.

Tippek:

  • A sütőben készült burgonyának nagyobb a tápértéke és több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a főtt burgonya.
Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!