Sütőtökpüré körtével és gabonával

0

Hozzávalók:

  • egy kisebb méretű sültőtök fele
  • 3-4 érett körte
  • gabonapép
  • egy csipet fahéj (ízlés szerint)

Elékszítési mód:

1. A sütőtököd vágd ketté, majd egy kanál segítségével távolítsd el a magok körüli belső részt.

2. Vágd szeletekre, tedd egy tepsire és helyed előmelegített sütőbe, ahol 40-45 percig hagyd sülni.

3. Egy villa segítségével ellenőrizd, hogy jól át van-e sülve. Ha könnyen bele tudod szúrni egészen a hajáig, azt jelenti hogy elkészült.

4. Ezzel egy időben mosd meg a körtéket, hámozd meg és addig főzd, amíg a közepe is megpuhul.

5. A gabonapépet a dobozon található utasítás szerint készítsd el.

6. A sütőtök belsejét és a szeletekre vágott körtét tedd egy turmixgépbe, majd turmixold teljesen simává.

7. Különleges ízt varázsolhatsz, ha az elkészült krémhez egy csipet fahéjat is hozzáadsz.

8. Végül a körtés sütőtökpüréhez  keverd hozzá a gabonapépet is.

Tippek:

  • Egy még teltebb íz érdekében, a gabonapépet helyettesítheted csirke vagy pulyahús darabkákkal is.
  • Hogy hígabbá váljon a püré, a sütőtökkrémhez egy kis tejet is tölthetsz (érzékenyebb gyomrú babák esetében tejporból készítsd).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!