Sült harcsa brokkolival

0

Hozzávalók:

  • 1 harcsa filé
  • 1 fej brokkoli
  • 1 sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 bögre víz
  • pár levél petrezselyemzöld
  • egy csipet só

Elkészítési mód:

1. A halat tisztítsd meg és mosd jól meg, majd helyezd egy konyhai törlőpapírra, amíg megszárad.

2. A brokkolit szedd darabokra és alaposan mosd meg.

3. A sárgarépát pucold le a hajától, mosd meg és vágd vékony szeletekre. A póréhagymát szintén mosd meg és szeleteld fel.

4. A brokkolit és a sárgarépát párold meg, amíg egy egy kicsit megpuhul.

5. Egy jénai tál közepébe helyezd a halat és tedd köré a zöldségeket.

6. A bögre vizet keverd össze az olívaolajjal, majd öntsd rá a halra és a zöldségekre.

7. Előmelegített sütőben 25-30 percig, megfelelő hőmérsékleten süsd meg.

8. Ízlés szerint szórd meg apróra vágott petrezseleyemmel.

 

Tippek:

  • Ha a baba még nem barátkozott meg az ételek rágásával, a kész halat és zöldségeket törd apróra, azonban nem teljesen péppé, hogy a kicsi lassan szokja meg ezt a műveletet is.
  • Mielőtt sütőbe helyezed a jénai tálat, szórd meg egy kis frissen vágott csomborral, hogy különleges ízt adj neki.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!