Sárga cseresznye dzsem

0

dzsem
Hozzávalók:

• 1 kg sárgacseresznye
• 1 kg cukor
• 250 ml víz
• egy kisebb citrom kifacsart leve

Elkészítési mód:

A cukrot és a vizet feltesszük forrni, míg egy sűrűbb szirupot kapunk. Megmossuk a cseresznyét, leszedjük a szárakat és kimagozzuk – lehetőség szerint hagyjuk őket egészben. Ahhoz, hogy ne barnuljanak meg, locsoljuk meg citromlével. Ha a cukros víz forr, adjuk hozzá a cseresznyéket a citrom levével együtt. Forrni hagyjuk, de időnként szedjük le a habját. Mikor habosodni kezd, másfél-két óra elteltével, vegyük le a tűzről. Ha egy pohár vízbe csepegtetünk pár csepp sziruplevet, és ez egyben marad, nem oldódik szét a vízben, akkor az édességünk elkészült! A forró cseresznyés dzsemet jól kimosott, forró vízzel fertőtlenített üvegekbe adagoljuk., és lezárjuk őket. Kész is a finom édesség!

Próbáljátok ki a szedres változatot is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!