Pulykamelles zöldségkrémleves

0

Hozzávalók:

  • 1 burgonya
  • 1 sárgarépa
  • egy kis méretű tök vagy cukkini
  • 1 pasztinák
  • 1 kaliforniai pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • egy fél zeller
  • 250g pulykamell vagy csirkemell
  • egy kiskanál olívaolaj
  • petrezselyem

Elkészítési mód:

1. A pulykamellet alaposan mosd meg hideg vízben, tisztítsd meg a bőrétől, vágd apró darabokra és tedd oda főni egyhén sós vízben.

2. A zöldségeket pucold meg, jól mosd meg és vágd apróbb darabokra. Az összes zöldséget add hozzá a fővésben levő húshoz.

3. Miután megfőtt szűrd le, majd egy turmixgép segítségével addig keverd, amíg pépes állagúvá nem válik.

4. Keverés közben adagolj hozzá annyi levet, amennyivel eléred a kívánt állagot.

5. Tálaláskor adj hozzá egy kis olívaolajat és szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

 

Tippek:

  • Ha hasonló zöldsékrémlevest készítünk 6 hónapos babának a húst és a zöldségeket külön kell megfőzni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!