Húsleves grízgaluskával

0

Hozzávalók:

  • 300g hús
  • 200g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál búzadara
  • petrezselyemlevél

Elkészítési mód:

1. A húst alaposan mosd meg, majd tedd oda főni.

2. Amikor a hús már félig megfőtt, add hozzá az előzőleg megtisztított és apróra vágott zöldségeket. Amikor elkészült a leves szűrd le.

3. A galuska elkészítéséhez a tojás sárgáját keverd össze a búzadarával, majd óvatosan adagold hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

4. Egy kanál segítségével szaggasd bele a galuskákat forrásban levő, enyhén sós vízbe. Miután megfőtt szűrd alaposan le.

5. Tálaláskor helyezd a galuskákat a meleg húslevesbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!