Halloween jelmez készítés: boszorkány

0

Lepd meg a körülötted lévőket házilag készített boszorka jelmezeddel! Kislányod nem csupán gyönyörűen fog mutatni benne, hanem élvezni is fogja viselni azt.

 

Hagyományos vagy modern boszorkány?

Egy hagyományos boszorka jelmezhez egy hosszú fekete ruhára, fekete köpenyre, csúcsos kalapra és parókára, egy seprűnyélre, valamint ehhez illő sminkre van szükséged. Gyerekkorodban édesanyád valószínűleg neked is ilyen boszorka jelmezt készített, és szeretted is – de be kell vallanod, hogy egyáltalán nem volt kényelmes, a paróka és a nehéz köpeny miatt pedig borzasztóan meleged volt benne.

Manapság a kislányok inkább valamilyen modern verzióra vágynak, ezért bemutatunk néhány ilyen jellegű ötletet is. Bármelyiket is választanád, mindenképp szükséged lesz egy igazi boszorka kalapra – amelyet saját magad is elkészíthetsz!

 

Hagyományos boszorka jelmez

Ha egy hagyományos boszorkány jelmezt szeretnél, elkészítheted egy egyszerű, varrást nem igénylő köpenyből és egy hosszú, fekete zsákszerű ruhadarabból is. A ruhát gyermeked könnyen ráveheti egy hosszú ujjú felsőre, a derekára pedig egy széles fekete szalagot kötve igazi kis boszi válhat belőle.

 

Modern boszorkány jelmez

Manapság a boszorkányok az élénkebb színeket kedvelik (főként a narancssárgát és a lilát). Általában csíkos hosszú harisnyát, valamint sokszínű, divatos szoknyákat viselnek. A kalap és a seprű azonban a modern boszorkányok számára is elengedhetetlen kellékek!

Háromszög alakú, több rétegű szoknya

Egy többrétegű szoknya nagyon jól mutat és könnyen elkészíthető: összetűzöl háromszög alakú különböző színű anyagdarabokat, majd ráfüggeszted egy szoknya vagy egy nadrág derékszíjára.

Egyszerű húzott szoknya

A gumis derekú húzott szoknya egyszerűen elkészíthető. Mérd meg gyermekedet a derekától egészen a térde aljáig, majd a dereka átmérőjét. Vágj két, a méretekhez megfelelő téglalapot, taft vagy valamilyen más hasonló színes, fényes anyagból. Varrd össze az oldalait, azx alját vágd cakkosra és készíts gumiházat. Húzz bele egy szélesebb gumiszalagot és illeszd a gyerek derekára. Fekete hálós anyagból vágj ki néhány háromszöget és illeszd a derékövre, hogy elfedje a szoknyát.

 

Egyéb ötletek:

? köss egy színes selyemövet egy fekete ruha köré és illessz csipkedarabokat az elejére vagy a hátuljára. Ezzel korszerűsítheted a tavalyi öltözetet vagy méretre szabod azt a ruhát, mely másképp nagy lenne a gyerekre.

? vágj 2 nagy háromszöget egy vékony, átlátszó anyagból és varrd egy bő szabású, ujjatlan fekete felső vállaihoz. Párosítsd csíkos harisnyával, a gyerek derekát meg kösd át egy széles szalaggal. Ez a ruha nagyon könnyen elkészíthető és csak minimális varrást igényel.

 

halloween jelmez boszorkány
Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!