Gyógynövényekből készült teák babáknak

0

gyógyteák
Néhány éve a babák számára gyógynövényekből készült teák nagyon divatosak voltak, de aztán megállapították, hogy akadályozzák a hat hónapnál kisebb csecsemők szoptatását, így az orvosok már nem ajánlják a fogyasztásukat.

Úgy árulták őket, hogy csillapítják a hasfájós baba görcseit, mivel “természetes” anyagokat tartalmaznak, de egyes fajtákban nagy mennyiségű szénhidrátot találtak, amely a fogak fejlődését befolyásolhatja.

Habár ezek a gyógyteák elvesztették népszerűségüket, még mindig nagy mennyiségben árulják őket, és a reklámjuk szerint nyugtató hatással vannak az izgatott kisbabákra.

A hatásuk nem bizonyított, annak ellenére, hogy a kamillából, kaporból és köményből készült keverék a régi idők hagyományos gyógymódja az újszülöttek görcsei ellen.

A legfőbb nyugtalanító tényező ezekben a teákban, amellett, hogy a szoptató anyukák tejét is apasztja, az, hogy ezek a baba fejlődésére és súlyára károsak lehetnek, ha tej helyett gyakran ezeket adják.

Néhány ezek közül a teák közül túl van édesítve, a keserű íz elnyomására.

Mégis, ha a csecsemő már nagyobb hat hónaposnál, adhatsz neki néha gyógyteát, ízesítés nélkülit (legalább egy ilyen fajta kapható kell legyen), anélkül, hogy ezzel veszélybe sodornád.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!