Gyerekjátékok – 7 tipp, hogy elkerüld a veszélyes játékokat

0


Az alábbiakban ajánlunk 7 tippet, hogy megvédd a gyermekeket a veszélyes játékoktól:

1. Ne vásárolj neki lövős fegyvereket, rendkívül káros lehet a szemre!

2. Ne hagyd, hogy léggömbökkel játsszon: első látásra nagyon biztonságosak, de ha apró részekre szakad, azokat a gyermek lenyelheti, blokkolva a légutakat.

3. Vigyázz a textil játékokkal! Ügyelj a gombokra, melyek általában ezen játékok szemei, és elég könnyen eltörhetnek! Különösen a kis polisztirol gombok rendkívül veszélyesek, mert a gyerekek hamar lenyelhetik.

4. Válassz ki játékoknak lovakat, feltéve, ha alkalmasak a gyermek korához. Győződj meg róla, hogy szilárdak és nem borulnak fel könnyen. A nagyméretű lovak nem ajánlatosak a kisgyerekek számára, mert nem tudnak felmászni rá, és biztonságosan lemászni.

5. Ne vásárolj zajos játékokat! Óvakodj olyan játékokat választani, amelyek nagyon zajosak. Például a rádiójátékok, amelyek nagyon hangosak, hatással lehetnek a gyermekek hallására.

6. Olvasd el mindig a címkéket a ceruzákon, tollakon, filctollakon vagy bármilyen játékon, amely folyadékot tartalmaz. Győződj meg arról, hogy nem mérgezőek!

7. Ne ajándékozz fegyvereket, íjakat és lándzsákat! Ezek súlyos sérüléseket okozhatnak a gyermekeknek. Ha mégis ezt a fajta játék kerül a kosárba, felügyeld a gyermekeket, amikor játszanak velük!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!