Görög antipasto (előétel)

0

reggeli
Hozzávalók:

• 1 kg citromlével, oregánóval és fokhagymával jól összekevert túró
• 1/2 bögre apróra vágott olívabogyó
• 1/2bögre apróra vágott hagyma
• 1/2 bögre piros sült paprika
• 2 kanál citromlé
• 1 hosszú vekni
• 2 kanál apróra vágott zöld petrezselyemlevél

Elkészítési mód:

Összekeverjük egy tálban az olívabogyót, a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a citromlevet és jól összekeverjük a masszát. Hidegre tesszük a tálat egy órára.

Előre bemelegítjük a sütőt. A veknit 48 szeletre vágjuk, és elrendezzük egy sorban a tepsibe. 1-11/2 percre betesszük a sütőbe és megpirítjuk mind a két oldalát.

A petrezselyemzöldet hozzáadjuk a masszához, és jól elkeverjük. Tálalás előtt minden pirítós vekniszeletre egy-egy kanál túrós masszát helyezünk. Ezt a műveletet akár családi foglalkozássá is változtathatod, gyermeked is szívesen besegít majd.

Használat előtt a masszát 24 órára a hűtőben kell tartani.


Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!