Egzotikus desszert: mangó és licsi sörbet

0

Íme, egy finomság, amiről a tenger és a vakáció jut eszedbe.

Elkészítési idő: 25 perc plusz a hűtés
Sütési idő: 55 perc
Mennyiség: 4 személy

Hozzávalók:

• 2 nagy mangó
• 12 pucolatlan licsi
• mentalevél
• citromos sörbet a tálaláshoz.

A mangó és licsi sziruphoz:
• 500 ml víz
• 500 ml fehér rum
• 560 g porcukor
• 3-4 szelet gyömbér.

Elkészítési mód:

A sziruphoz szükséges hozzávalókat helyezd egy edénybe és tedd oda főni közepes tűzre.

Hagyd, hogy felfőjön. Add hozzá a mangót, és fedd le sütőpapírral. Főzd kicsi lángon 40 percig, néha megkavargatva.

Majd add hozzá a licsit, és hagyd még 10 percig főni.

Vedd le az edényt a tűzről, és hagyd a gyümölcsöt a szirupban lehűlni. Miután levetted az edényt a tűzről, megkérheted gyermekedet, hogy segítsen neked. Nem is hinnéd, de a gyerekeknek valóságos szórakozás, ha segíthetnek neked a konyhában.

Vedd ki a gyümölcsöt a szirupból. Hámozd meg őket, szeleteld fel és tálald citromos sörbettel és mentalevéllel.

Biztos meglepetést fogsz okozni vendégeidnek, mindegy, hogy azok a szüleid vagy egy gyerekbuli résztvevői.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!