Csirkés-zöldséges nyársak

0

Hozzávalók:

? 500 g csirkemell

? 2 zöldpaprika

? 2 piros kaliforniai paprika

? 1 sárgarépa

? 1 kis cukkini vagy tök

? pár darabka karfiol

? pár darabka borokkoli

? 2 fej hagyma

? pár szem cserenyeparadicsom

? pálcikák/nyársak

 

Elkészítési mód:

1. A csirkemellet tisztítsd meg a bőrétől és csontozd ki. Mosd meg alaposan hideg vízben, majd szárítsd meg.

2. Miután megszáradt, vágd fel 2 cm széles darabokra.

3. A zöldségeket is alaposan mosd meg, majd hámozd meg őket (vagy távolítsd el a magházat). Vágd hasonló méretű darabokra, mint a csirkemellet. A cseresznyeparadicsomot hagyhatod egészben is.

4. A pálcikákra felváltva húzd rá a husikat és a zöldség darabkákat.

5. Helyezd a pálcikákat forró grillsütőre és forgatás mellett süsd aranyszínűre.

 

Tippek:

? A kis nyársakra felválva helyezd a húsdarabokat és a zöldségeket, hogy minél színesebb legyen a végeredmény. Az ételek látványa nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a baba jóízűen fogyassza el azokat.

? Ha kisebb gyereknek szertenéd ezt az ételt kínálni, akkor a darabkákat húzd le a nyársról és vágd fel apróra.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!