Csirkehús fehér mártással és rizzsel

0

Hozzávalók:

  • 400 g csirkehús (csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb)
  • 1/2 kis fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 evőkanál vaj (vagy margarin)
  • 1 kanál liszt
  • 100 g rizs
  • 1 kanál citromlé
  • 1 tojás sárgája
  • egy-két csipet só

Elkészítési javaslat:

A megmosott húsdarabokat tedd oda főni körülbelül 2 liter enyhén sós vízben, majd add hozzá az apró darabokra vágott zöldségeket is. Amikor már felforrt fedd le, és így főzd tovább.

Miután megfőtt, szűrd alaposan le, majd tedd félre a húst és a zöldségeket egy lefedett edényben. A vajból, lisztből és a főtt hús levéből készíts vékonyabb fehér mártást, amit legalább 25 percig főzz. Keverj hozzá egy tojás sárgáját, egy kevés sót, majd a citromlé segítségével savanyítsd meg kicsit, ízlés szerint. A kész mártást öntsd a húsdarabokra.

A rizst alaposan mosd meg, majd a megmaradt vajon egy picit párold meg. Öntsd fel 2 csészével a főtt hús levéből és tegyél bele egy csipet sót. Kis lángon főzd puhára. Miután megfőtt szűrd le, és tedd kistányérra a csirkehús mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!