No SSO cookie

 

A terhesség 1. hete

Terhesség hétről hétre , dátum: 2010-05-18 10:06:01
Cikk nyomtatása

A terhesség első hetében vagy, nagyjából két héttel a fogantatás pillanata előtt. Ezen a héten még az utolsó menstruáció periódusa zajlik, de már ebben az időszakban érdemes felkészülni a várandósság hónapjaira. Ha babát szeretnétek, akkor célszerű minden olyan szokásodon változtatnod, amely akár súlyosan is veszélyeztetheti a magzat egészségét (pl. a dohányzás, alkoholos italok fogyasztása vagy bizonyos gyógyszerek szedése).

Az utolsó menstruáció első napja

A terhesség első hetében valójában még az utolsó menstruáció periódusa zajlik, azonban ha pároddal babát terveztek, már ekkor érdemes felkészülni a terhesség hónapjaira. Ha eddig nem szedtél magzatvédő vitaminokat, most mindenképpen ajánlott elkezdeni. Kerüld az alkohol fogyasztását és a dohányzást is, valamint gyógyszerszedés esetén beszélj a kezelőorvosoddal.

A terhesség 40 hetének időtartamát a világ minden táján az utolsó menstruáció kezdetétől számolják. Ezért lehetséges az, hogy amikor megfogan a baba, valójában már két hetes terhes vagy. Furcsának tűnhet ez a számítási módszer, azonban a magyarázata egyszerű: egyetlen kismama sem lehet teljesen bizonyos a fogantatás pontos idejében, ezért az orvosok számára könnyebb ehhez a naphoz viszonyítani a baba születésének várható időpontját.

 

terhesség első hete
A terhesség 1. hete: Két héttel a fogantatás pillanata előtt

Címkefelhő: 1 hetes terhesség első trimeszter kismama hétről-hétre terhesség hétről-hétre
---

Belépés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Elfelejtett jelszó