No SSO cookie

Táplálkozás és diéta


 • A megelőzés és táplálkozás egy időben kezdődik

  A megelőzés és táplálkozás egy időben kezdődik

  Táplálkozás és diéta

  Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet ajánlásai

  A gyermekek táplálkozása életük első napjaitól hatással van felnőttkori egészségükre, hiszen a kiegyensúlyozott fejlődéshez szervezetüknek a legjobb minőségű táplálékot kell kapnia. Az első hat hónap tápláléka az anyatej, amely nem csupán a növekedésben, de a betegségek megelőzésében is kulcsszerepet játszik.

 • Kismama menü: étkezési tanácsok várandósok számára - 1. rész

  Kismama menü: étkezési tanácsok várandósok számára - 1. rész

  Táplálkozás és diéta

  A gyermekvállalás csodálatos, ám felelősségteljes változást hoz minden család életébe. A várandósság időszakában az édesanya szervezete védi és táplálja a babát, ezért nagyon fontos, hogy az anyuka tisztában legyen azzal, milyen étrendre van szüksége ahhoz, hogy a baba egészségesen fejlődjön.

 • A dietetika forradalma - nutrigenomika

  A dietetika forradalma - nutrigenomika

  Táplálkozás és diéta

  Születésünkkor mindannyian más-más esélyekkel indulunk az életnek. Lehetőségeink egy része a génekben van kódolva, másik részét mi teljesíthetjük be, életszemléletünk, életmódunk által. Számos esetben mi is alakítjuk életünket, hiszen például egy betegségre való hajlamot hiába hordozunk, ha életmódunkkal nem segítjük elő annak kialakulását.

 • Variációk gabonára

  Variációk gabonára

  Táplálkozás és diéta

  Már mindannyian tudjuk, hogy a fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt kellene ennünk, de mit tegyünk, ha olyan jól esik egy szelet ropogós félfehér? Nagyobb kérdés az, hogy gyermekünknek a kifli-csücsök után milyen gabonaféléket adjunk, mi az, amivel nem csak egészségüket őrizhetjük meg, de a helyes táplálkozás alapjait is elültethetjük bennük.

 • Mit tehetsz, ha a gyermek nem akar enni?

  Mit tehetsz, ha a gyermek nem akar enni?

  Táplálkozás és diéta

  Ne ijedj meg, ha néha a gyerek kevesebbet eszik. Ha van energiája és rendesen fejlődik, minden bizonnyal egészséges. Az az ételmennyiség, amit gyermeked elfogyaszt, nagyon különböző lehet attól, amit más gyermek megeszik. Lehet, hogy néha kevesebbet eszik vagy válogatós, de gyakran már a következő alkalommal be is pótolja, amit kihagyott.

 • A fokhagyma fogyasztásának hatása a terhesség és a szoptatás ideje alatt

  A fokhagyma fogyasztásának hatása a terhesség és a szoptatás ideje alatt

  Táplálkozás és diéta

  A fokhagymát a világ számos részén csodaszerként tartják számon. Ennek ellenére fogyasztása nem ajánlott a terhesség alatt, mert erőteljes aromája a magzatvízbe jutva megzavarhatja a magzatot. Szoptató anyák esetében a fokhagyma fogyasztása jelentősen és következetesen növeli a tej illatának intenzitását, ezért egyes babák visszautasíthatják azt.

 • Túl sok édességet eszik a gyerek! Mit tegyek?

  Túl sok édességet eszik a gyerek! Mit tegyek?

  Táplálkozás és diéta

  Egyáltalán nem szerencsés, ha a gyermek édességfogyasztása mindennapossá válik, vagy ha az édesség az étkezések helyettesítésére szolgál. De mit tehetsz, ha gyermeked állandóan édességet kér tőled?

 • Vega-baba: a vegetáriánus babák hozzátáplálása

  Vega-baba: a vegetáriánus babák hozzátáplálása

  Táplálkozás és diéta

  Szeretnéd gyermekedet vegetáriánus szellemben nevelni? Annak érdekében, hogy minden szükséges tápanyagban részesüljön, változatos étrendet kell biztosítanod számára!

 • A csokoládé története

  A csokoládé története

  Táplálkozás és diéta

  A csokoládé olyan édesség, amelyet gyerekek és a felnőttek a világ minden részén egyaránt kedvelnek, legyen az ét-, tej-, vagy bármilyen más ízesítésű.

 • Hogyan kedveltessük meg gyermekeinkkel a zöldségeket?

  Hogyan kedveltessük meg gyermekeinkkel a zöldségeket?

  Táplálkozás és diéta

  Nagyon fontos már korai gyermekkorban egy egészséges életmód kialakítására összpontosítani. Tudd meg, hogyan veheted rá gyermekedet, hogy friss zöldségeket is fogyasszon.

--


Belépés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Elfelejtett jelszó