No SSO cookie

Táplálkozás és diéta


 • Hogyan alkalmazkodhatunk a kánikulához?

  Hogyan alkalmazkodhatunk a kánikulához?

  Táplálkozás és diéta

  A nyárnak még közel sincs vége, hamarosan újra számíthatunk egy-két forró napra! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közleményében hasznos tanácsokkal segít átvészelni a kánikula időszakát. Hogyan alkalmazkodhatunk a kánikulához otthon, irodában, strandon vagy vendégségben?

 • Nyaralás meglepetések nélkül: utazás külföldre

  Nyaralás meglepetések nélkül: utazás külföldre

  Táplálkozás és diéta

  Amikor nyaralni indulunk, érdemes előre átgondolnunk, mit csomagolunk az útra és azt is, a pihenés alatt milyen terveink vannak. Mit szeretnénk majd megkóstolni, illetve magunk fogunk főzni vagy étteremben eszünk? Van-e olyan ételallergiánk, ami miatt oda kell figyelnünk étkezéseinkre és lesz-e kicsi gyermek a társaságban? A dietetikusok minden eshetőségre gondoltak és hasznos tanácsokkal látják el az utazókat.

 • Gabona gabona farkasa

  Gabona gabona farkasa

  Táplálkozás és diéta

  Ringbe szálltak a harvardi egyetem kutatói a világszerte mértékadó Táplálkozási irányelvek amerikaiaknak alkotóival. Míg utóbbiak a gabonafogyasztás felét, addig előbbiek teljes egészét teljes értékű alapanyagokból javasolják elfogyasztani. Hazánkban elsősorban a területen tapasztalt hiányos tudás okoz problémát: egy tavaly végzett felmérés szerint a magyar családanyák még alig ismerik a teljes értékű gabona fogalmát.

 • Turbózd fel az agyad megfelelő ételekkel

  Turbózd fel az agyad megfelelő ételekkel

  Táplálkozás és diéta

  Nagy a hajtás? Tornyosulnak a leadandók a munkában, közeledik az érettségi, vagy éppen vizsgaidőszak van? Érdemes a feszített tempó ellenére is odafigyelni a rendszeres és kiegyensúlyozott étkezésre, hiszen a megfelelő táplálkozás nagyban hozzájárul agyunk optimális működéséhez is. A Nestlé kutatásai megerősítették, hogy annak, hogy mit eszünk, az agy egészségének megőrzésében is kiemelt szerepe van.

 • Hogyan etessük meg a gyerekkel az egészséges ételeket?

  Hogyan etessük meg a gyerekkel az egészséges ételeket?

  Táplálkozás és diéta

  Ha a gyerek csak nassolni akar, nem lehet "beleerőszakolni" az egészséges ételeket, még a teljes értékű gabonát sem, ideje taktikát váltani. Egy brit szakértőkből álló csapat bebizonyította, hogy a fantázia és a játékosság eredményre vezet.

 • A gyerekek fele nem kap reggelit

  A gyerekek fele nem kap reggelit

  Táplálkozás és diéta

  A gyerekek felénél elmaradhat a reggeli, de ha mégsem, akkor többségük párizsis vajas zsemlét kap. Ráadásul az édesanyák nagy része úgy is véli, hogy ez az ideális reggeli – derül ki az októberben készült Magvas gondolatok a reggeliről felmérésből.

 • Táplálkozás a szoptatás időszakában - kérdések és válaszok

  Táplálkozás a szoptatás időszakában - kérdések és válaszok

  Táplálkozás és diéta

  A szoptatás időszakában a legtöbb kezdő anyuka számtalan, egymásnak sokszor ellentmondó tanácsot kap azzal kapcsolatban, hogy mit szabad ennie és mit nem. A köztudatban számos tévhit és hiedelem él a szoptatás alatti táplálkozással kapcsolatban, amelyeket igyekszünk most eloszlatni.

 • Babapocak kímélő receptek

  Babapocak kímélő receptek

  Táplálkozás és diéta

  Az alábbi babáknak szóló recepteket Windisch Adrienne dietetikus állította össze.

 • Babakonyha - gyerekbarát főzési praktikák

  Babakonyha - gyerekbarát főzési praktikák

  Táplálkozás és diéta

  Sokan gondoljuk, hogy amint kinőttek a gyermek fogai és megfelelően tud már rágni, nyugodtan eheti azt, amit a család több tagja. Ha egészséges alapanyagokat válogatunk össze, akkor ez valóban megoldható, persze csak úgy, ha figyelünk az ételek elkészítési módjára is.

 • Kismama menü: étkezési tanácsok várandósok számára - 2. rész

  Kismama menü: étkezési tanácsok várandósok számára - 2. rész

  Táplálkozás és diéta

  A várandós édesanyának a fogantatás pillanatától kezdve különös figyelmet kell fordítania életmódjára, táplálkozására, hiszen ettől függ saját és kisbabája egészsége.

--


Belépés

Nem vagy még felhasználónk?

Csak pár percbe telik a regisztrálás.

Regisztráció

E-mail cím
Jelszó
Elfelejtett jelszó