Banános palacsinta

 In Receptek gyerekeknek

banánHozzávalók:

A tésztához:

? 125 g liszt

? 50 g cukor

? 1 csipet só

? 2 tojás

? 100 ml tej

? 100 ml víz

? 2 kanál olaj

? 2 kanál vaj a sütéshez

 

A töltelékhez:

? 3 banán

? egy citrom leve

? 1 tasak vaníliás cukor

? 20 g vaj

 

Elkészítési mód:

A palacsinta:

1. Keverd össze a lisztet a cukorral és a sóval. A két tojást törd fel, majd a sárgáját és a fehérjét jól keverd el egymással, majd add hozzá a szárazanyagokhoz. Lépésenként keverd hozzá a tejet, a vizet és az olajat is. A keveréknek simának kell lennie. A palacsintatésztát kb. 1 óráig hagyd állni.

2. Egy 20 cm átmérőjű serpenyőben olvassz fel egy kis vajat. Amikor eléri a sütési hőmérsékletet, tegyél 2-3 kanálnyi palacsintatésztát bele, emeld le a tűzről, majd óvatosan oszlasd el egyenletesen és vékony rétegben a serpenyő alján. Miután visszatetted a tűzre kb. 2 percig süsd, majd fordítsd meg, és várd meg, amíg a másik oldala is aranysárgává válik. Készíts 8-10 darabot.

A töltelék:

3. A banán héját vedd le. Vágd ketté hosszában, majd az így kapott darabokat szintén kettőbe. Locsold meg őket a citrom levével, majd egy kis tányéron forgasd bele a vaníliás cukorba.

4. A serpenyőben olvaszd fel a darabka vajat, majd fedő alatt 2 percig süsd a banánokat. Arra ügyelj, hogy a mindegyik oldaluk egyenletesen átsüljön. Az így elkészült sült-banánokat egyenként csavard palacsintákba.

 

Tippek:

? Tálaláskor díszítsd a palacsintákat  tejszínhabbal, csokoládé- vagy gyümölcsöntettel.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search