A kisbaba altatása és a bölcsőhalál megelőzése

0Minden gyermeknek vannak olyan periódusai, amikor nem tartják be a megszokott programot, főleg életük első három hónapjában. Egyes gyermekek, mikor eljön a lefekvés órája, elkezdenek fészkelődni, mintha éreznék, mi következik. De ez a periódus elmúlik. Normális, hogy ebben a változó időszakban előbb hozzá kell szokjanak az új programhoz.

Nagyszerű érzés, mikor már megismerted a baba alvási szokásait és az ezzel járó eseményeket. De ez nyugtalanító, mert ha egyszer megszokod, hamar megváltozik. Ahogyan gyermeked növekszik, egy dolog biztos: neked, mint szülőnek folyamatosan tanulnod és alkalmazkodnod kell.

Készíts egy listát mindazon emberekkel, akikhez tanácsért fordulhatsz abban az esetben, ha elfáradtál, esetleg bizonytalan vagy. Ugyanígy tanácsokat kérhetsz már a kórházban is. Ne félj tanácsot kérni, ez egy új életszakasz mindkettőtöknek, és idővel biztosan kialakítasz egy tökéletes alvó programot.

Nem ajánlott kávét vagy fűszeres ételeket fogyasztani szoptatás előtt. Kisbabád nagyon nyugtalanná válhat, és még a hasa is megfájdulhat. Úgy tűnik, a csokoládé sincs jó hatással, ezért ne egyél csokit, csak szoptatás után. Minden attól függ, hogy kinek mi a jobb!

Figyelj arra, hogy gyermekednek ne legyen melege mikor alszik!

Minden anya fél a hirtelen bölcsőhalál szindrómától (SIDS), ezért  tudnod kell, hogyan lehet ennek esélyét kiküszöbölni:
• fektesd gyermekedet a hátára, lábai az ágy egyik végén
• ne hagyj plüsjátékokat az ágyban
• ne használj takarót, mert a kisbabák hamar felmelegszenek
• ne öltöztesd fel több réteg ruhába, mikor alszik; úgy öltöztesd, ahogy te vagy öltözve lefekvéskor
• lábacskáját burkold be egy alkalmi pamut takaróval
• ha valamilyen dolog nem világos számodra, kérd ki az orvos vagy a szülész tanácsait.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!